Puiul

Tu esti al meu. Ca nu degeaba te-am facut. Esti al meu sa-mi apartii, sa ma slujesti, sa ma servesti, sa ma avantajezi, sa ma faci sa dau bine, sa ma faci sa ma simt bine, mai bine, infinit de bine. Tu esti ce nu am fost eu niciodata. Tu vei fi ce eu am vrut intotdeauna sa fiu. Nu ma intereseaza ca nu-ti gasesti locul, locul tau e langa mine.

Dar ca asta sa se intample tu trebuie sa nu-ti dai seama de sforile care te tin inlantuit intr-o viata simbiotica cu a mea. Te-am prins in colivia noastra de aur. Unde vrei sa zbori, tu, puiule? Si de ce ai vrea sa zbori? Dar stai linistit, puiule, ca si daca vei vrea sa cobori, nu-ti voi permite.

Tu nu ai voie sa te simti `naspa`. Nu ai voie sa te simti rau. Nu ai voie sa fii indispus. Oricum, incercarile tale de eliberare manifestate fie prin depresii, fie prin revolte, indragostindu-te de fitecine sau dorindu-ti sa faci ce iti place, sau prin simplul fapt de a deschide gura in fata mea vor fi aspru pedepsite.

Initial le vom pune pe seama unor indispozitii de moment, caci nu am vrea SA STIE LUMEA cat de nefericit esti, apoi vom apela la fel si fel de santaje si amenintari, iar apoi, daca nici asta nu va merge, vom intoarce armele impotriva ta.

Ca asa e in iubire. Vrei sa sufere cine nu mai vrea sa-ti stea in lanturi. Pentru ca asta e iubirea.

Iar apoi, cand ne vom simti batrani, vom regreta deciziile noastre… sau poate nu. Fiecare trebuie sa-si poarte crucea, nu-i asa? Pentru ca daca vom avea regrete si ne vom simti tristi ne vom justifica sustinand ca asta ne este crucea pe care trebuie s-o purtam. Nicidecum nu ne vom gandi sa ne asumam responsabilitatea faptelor noastre.

Tu esti un pui ingrat si nerecunoscator. Pentru ca nu ai vrut sa faci ce am vrut noi. Pentru ca ai vrut sa faci ce ai simtit ca ar fi mai bine pentru tine. Pentru ca ai vrut sa cunosti lumea. Pentru ca ai vrut sa-ti traiesti viata. Pentru ca ai vrut sa ai o iubita, o alta femeie in afara de noi. De mine, adica. Taica-tu oricum nu conteaza.

Nu voi spune nimanui toate lucrurile astea. Dar EU STIU ca tu gresesti si nu te voi ierta niciodata. Dupa cat m-am sacrificat pentru tine, asta mi-e recompensa?

Asta sa-mi fie crucea… caci am fost o mama prea buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *