Transformarea magică a greșelilor în binecuvântări (ziua 26)

Orice greșeală reprezintă o binecuvântare ascunsă. Noi avem libertatea de a face alegeri, iar acest lucru echivalează cu libertatea de a face greșeli. Greșelile conduc uneori la suferință, dar dacă nu învățăm nimic din ele, această suferință este în zadar. De fapt, legea atracției ne determină să repetăm din nou și din nou aceeași greșeală, până când suferința noastră va deveni atât de mare încât ne vom învăța în sfârșit lecția! De altfel, acesta este și motivul pentru care greșelile ne fac adeseori să suferim: pentru ca noi să ne învățăm lecțiile și să nu le mai repetăm.

Pentru a învăța dintr-o greșeală, noi trebuie mai întâi de toate să ne-o asumăm. Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni suferă inutil, căci ei dau vina pe altcineva pentru greșeala lor.

Cel mai bine putem învăța dintr-o greșeală prin cultivarea recunoștinței față de ea.

1. Enumeră binecuvântările din viața ta: fă o listă cu zece binecuvântări. Notează alături de ele și motivele pentru care te simți recunoscător. Recitește apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune “muțumesc, mulțumesc, mulțumesc” cu o intensitate cât mai mare a trăirii.

2. Alege o greșeală pe care ai făcut-o în viața ta.

3. Caută zece binecuvântări pentru care te simți recunoscător în urma greșelii făcute.

4. În acest scop, iată câteva întrebări pe care merită să ți le pui: Ce am învățat din această greșeală? Ce lucruri bune au rezultat în urma ei?

5. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică și rostește cuvântul „mulțumesc”, exprimându-ți astfel recunoștința pentru lucrul cel mai bun care ți s-a întâmplat în ziua respectivă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *