Trăiește o zi magică (ziua 14)

Dacă dorești să te bucuri de o zi cu adevărat magică, începe prin a fi recunoscător pentru ziua în curs chiar înainte de derularea ei! În acest scop, evocă mental planurile pe care le ai pentru ziua în curs și spune mulțumesc pentru realizarea lor armonioasă, așa cum ți-ai dorit, chiar dacă acestea nu s-au derulat încă!

Practicarea anticipată a recunoștinței în scopul trăirii unei “zile magice” poate rezolva diferite probleme și dificultăți neașteptate chiar înainte de producerea lor.

1. Enumeră binecuvântările din viața ta: fă o listă cu zece binecuvântări. Notează alături de ele și motivele pentru care te simți recunoscător. Recitește apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune “muțumesc, mulțumesc, mulțumesc” cu o intensitate cât mai mare a trăirii.

2. Imediat după trezire, fă o trecere în revistă a planurilor tale de peste zi și mulțumește din inimă pentru derularea lor impecabilă. Evocă mental toate activitățile pe care îți propui să le realizezi de-a lungul zilei, până la momentul orei de culcare. Repetă cuvântul muțumesc pentru fiecare activitate, imaginându-ți că îl rostești seara, și simte o stare de recunoștință profundă pentru că totul ți-a mers atât de bine.

3. Dacă ai terminat de practicat tehnica pentru toate sarcinile pe care ți le-ai propus pentru ziua respectivă, încheie exercițiul spunând: Și mulțumesc pentru veștile foarte bune pe care le-am primit astăzi!

4. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică și rostește cuvântul „mulțumesc”, exprimându-ți astfel recunoștința pentru lucrul cel mai bun care ți s-a întâmplat în ziua respectivă.

Trezirea într-o stare de proastă dispoziție nu este întâmplătoare. Ea arată că te-ai culcat gândindu-te la ceva negativ, fără să-ți dai seama (de cele mai multe ori). Pentru a te asigura că te culci într-o stare pozitivă de recunoștință, folosește tehnica “Pietrei Magice”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *