Puterea recunoștinței

Rhonda Byrne vrobește în cartea Magia despre puterea recunoștinței și ne propune tehnici de practicare a acesteia timp de 28 de zile.

Puterea recunoștinței a fost propovăduită și practicată de mii de ani. Marile religii ale lumii: creștinismul, islamul, iudaismul, budismul, sikhismul și hinduismul-toate au în centrul lor conceptul de recunoștință.

Profetul Mohamed a afirmat că recunoștința pentru abundența primită reprezintă cea mai bună poliță de asigurare că abundența va continua să curgă în viața sa.

Buddha a spus că omul nu are decât motive de bucurie și recunoștință.

Lao Tzu a declarant că întreaga lume îi aparține celui care se bucură de realitate așa cum este aceasta.

Krishna a afirmat că acceptă întotdeauna cu bucurie tot ceea ce i se oferă.

Regale David le-a recomandat supușilor săi să mulțumească pentru întreaga lume, adică pentru tot ceea ce există între cer și pământ.

Isus obișnuia să spună mulțumesc înainte de orice miracol pe care îl realiza.

În Evanghelia după Matei, una din cărțile Noului Testament, apare următorul pasaj: “Celui care are i se va mai da, și astfel va trăi în abundență. Celui care nu are i se va lua chiar și ceea ce are.” Pare nedrept, nu? Pare că bogații se vor îmbogăți și mai mult iar săracii vor sărăci și mai tare. De fapt, pasajul conține un mister ce le-a scăpat oamenilor și care poate fi rezumat într-un singur cuvânt:recunoștință. Astfel, celui care își exprimă recunoștința i se va mai da, și va trăi în abundență. Celui care nu își exprimă recunoștința i se va lua chiar și ceea ce are.

Recunoștința operează la unison cu o lege universală ce guvernează întreaga viață. Aceasta este legea atracției, care gestionează întreaga energie a Universului. Ea spune că principiile similare se atrag. Celulele unui organism viu sunt menținute laolaltă, la fel ca și substanța unui obiect material, numai datorită legii atracției. Aceeași lege operează inclusiv asupra gândurilor și sentimentelor tale, care reprezintă în egală măsură manifestări energetice. De aceea, tu atragi către tine tot ceea ce gândești și tot ceea ce simți. Atunci când te focusezi pe ce nu ai, pe ce nu poți să fii ori să faci, atragi, de fapt, din ce în ce mai multe experiențe de acest gen. În mod similar, dacă te gândești la lucrurile pentru care te simți recunoscător, la ceea ce ai (chiar dacă e puțin), ceea ce ești, ceea ce poți să faci, și dacă simți sincer starea de recunoștință, vei atrage din ce în ce mai mult aceste motive de recunoștință în viața ta.

Absența recunoștinței echivalează cu nerecunoștința, iar cine este nerecunoscător nu numai că nu oferă nimic, dar chiar ia ceva cu forța, considerând că i se cuvine. În mod paradoxal, atunci când luăm lucruri care credem că ni se cuvin de drept, noi luăm ceva de la noi înșine. Legea atracței afirmă că principiile similar se atrag. De aceea, ori de câte ori luăm ceva, considerând că ni se cuvine de drept, și alții vor lua ceva de la noi cu aceeasi nonșalanță. Reține: celui care nu este capabil să își exprime recunoștința i se va lua chiar și ceea ce are.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *