Pasiunea și rolul ei în starea de a fi împlinit

imagesFericirea este doar o stare de moment, o emoție trecătoare. Ceea ce caută fiecare dintre noi este liniștea interioară și împlinirea. Ce înseamnă să fii împlinit?

Imaginează-ți ființa umană ca pe un cerc cu patru inele concentrice care se suprapun și se întrepătrund. Primul cerc, cel de la bază, este corpul fizic care ne susține cu inteligență viața, al doilea cerc este mintea care acționează ca un instrument prin care putem să ne adaptăm la mediu, al treilea cerc este sufletul care acționează precum o busolă într-un limbaj subtil-întotdeauna îți va arăta „calea cea bună” dacă știi să o asculți, iar al patrulea nivel este spiritul nostru care este ca un soare ce ne guvernează existența și ne susține întru totul. De acolo vin toate resursele noastre. Ca să fii împlinit, cele 4 cercuri trebuie să se susțină reciproc și să lucreze împreună.

Corpul îți susține toate activitățile pentru că fără el nu ai putea face nimic. Energia fizică stă la baza celorlalte forme de energie: mentală, emoțională, spirituală. Dacă ești bolnav, nu poți să faci mai nimic.
Energia mentală te ajută să te focusezi pe soluții, cea emoțională te ajută să îți dai seama dacă soluțiile acelea funcționează pentru tine, iar cea spirituală susține toate acestea și le alimentează.

Cred că din energia spirituală se naște pasiunea.

Ce rol joacă pasiunea în starea de a fi împlinit? Pasiunea acționează ca un combustibil care îți hrănește sufletul și îți dă energia de a face acțiunile necesare pentru a-ți îndeplini dorințele. Ce își dorește fiecare om? Să fie sănătos, să ofere și să primească iubire, și să câștige bani făcând ceea ce îi place.

Cred că pasiunea și valorizarea și fructificarea ei joacă un rol extrem de important în starea de a fi împlinit. Această pasiune este un combustibil și în același timp un motivator foarte puternic. O dată ce îți dai seama care este pasiunea ta (sau pasiunile tale) ești deja pe drumul cel bun. Acum ești liber să îți focalizezi energia fizică, mentală și emoțională înspre “exploatarea” ei. Iar ceea ce poți obține pe această cale îi poate ajuta și pe ceilalți. Orice om “mare” din istorie a fost „mare” pentru că și-a urmat pasiunea sau „chemarea”. Pasiunea este ca o patimă care te mistuie pe moment și pentru care merită să muncești și să investești totul în vederea unor scopuri nobile, atât pentru tine cât și pentru cei din jurul tău.

Suntem interconectați cu toții, orice acțiune de-a ta are efect atât asupra ta cât și asupra celor din jur.

Lucrează în fiecare zi pentru împlinirea ta, încearcă să fii mai bun decât ieri și sapă până descoperi „comoara interioară”. Niciodată nu știi cine se mai poate bucura de ea, în afară de tine.

Cred cu tărie că îndată ce îți descoperi și îți urmezi pasiunea, viața ta se va transforma în mod magic și neașteptat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *