Pașii Magici (ziua 19)

“Eu îmi reamintesc de o sută de ori în fiecare zi că viața mea exterioară și cea lăuntrică depind de munca altor oameni, deopotrivă în viață sau decedați, și că trebuie să fac efortul de a dărui la fel de mult cât am primit și cât continui să primesc”. Albert Einstein (1879-1955)

Prin aceste cuvinte, Einstein ne-a dezvăluit unul din secretele succesului său: cultivarea zilnică a stării de recunoștință. La fel ca Einstein, va trebui să repeți astăzi de o sută de ori cuvântul magic mulțumesc, scop în care va trebui să urmezi o sută de Pași Magici. Pentru a practica Pașii Magici, va trebui să rostești cuvântul mulțumesc de fiecare dată când faci un pas nou. Poți practica asta oriunde și oricând: atunci când mergi prin casă, când te îndrepți înspre o întâlnire, când duci gunoiul etc. Ori de câte ori practici această tehnică, observă cum te simți la plecare și cum te simți la sosire. Un om obișnuit nu are nevoie de mai mult de 90 de secunde pentru a face o sută de pași în pas de plimbare, și implicit pentru a repeta de o sută de ori cuvântul mulțumesc. Nu-ți număra pașii atunci când practici efectiv tehnica pentru că acest lucru te va împiedica să te concentrezi asupra cuvântului magic mulțumesc.

Gândește-te puțin: dacă ai practicat tehnica magică recomandată pentru ziua de astăzi, înseamnă că ai spus de o sută de ori mulțumesc. În câte alte zile din viața ta ai făcut acest lucru?

Așadar, astăzi:

1. Enumeră binecuvântările din viața ta: fă o listă cu zece binecuvântări. Notează alături de ele și motivele pentru care te simți recunoscător. Recitește apoi lista, iar după fiecare binecuvântare spune “muțumesc, mulțumesc, mulțumesc” cu o intensitate cât mai mare a trăirii.

2. Fă o sută de Pași Magici (proces care durează aproximativ 90 de secunde) și lasă-te umplut de recunoștință. Aplică tehnica oricând dorești în cursul zilei.

3. La fiecare pas, repetă cuvântul magic mulțumesc.

4. Înainte de culcare, ia în mână Piatra Magică și rostește cuvântul mulțumesc, exprimându-ți astfel recunoștința pentru lucrul cel mai bun care ți s-a întâmplat în ziua respectivă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *