Dintr-un război nu se naște pacea

Scopul unei relații nu este ca celălalt să te salveze și să-ți liniștească demonii, ci să creeze un context în interiorul căruia tu să te exprimi pe tine în totalitate. Un context în care să iei contact cu cele mai profunde trăiri și aspecte ale tale, unde descoperi încontinuu cine ești și ce îți dorești, unde poți să mergi pe drumul tău, oricare ar fi acela. Un context în care experimentezi plenitutdinea ființei tale, unde îți reamintești că iubirea se află întotdeauna în interiorul tău și nimeni nu-ți poate lua asta. Intri mai profund în contact cu acest sentiment și descoperi că ești precum un soare. Soarele oferă aceeași căldură și lumină tuturor. Nu discriminează. Așadar, iubirea curge și îi va cuprinde pe toți cei care se află pe aceeași traiectorie. Dacă îți dorești o anumită persoană în viața ta și acest lucru nu se întâmplă, gândește-te că poate acea persoană se află pe o altă traiectorie. Dacă te duci cu iubire înspre ea și ea nu sesizează, poate că iubirea nu este sentimentul predominant în viața ei. Pur și simplu este pe o altă frecvență. Poate fi pe frecvența unor răni nevindecate. Cum poți să fii împlinit împreună cu cineva dacă tu nu te simți împlinit cu tine însuți, în singurătatea camerei tale? Dacă ești în conflict cu tine însuți vei aduce conflictul în relația pe care o ai. Din război nu se naște pacea.

Singurătatea ne este cel mai bun aliat, chiar dacă ni se pare un dușman. În singurătate ai ocazia să te cureți, să te vindeci, să te cunoști. Să faci ordine în interiorul tău. Teama de singurătate ne este un inamic desăvârșit pentru că ne face să ne aruncăm cu capul înainte fără să știm dacă vom cădea într-o mocirlă sau într-o apă limpede. Teama ne este inamic, nu singurătatea.

Fii acolo cu tine, desăvârșește-te! Nu aștepta să-ți completeze altcineva “golurile”. Grea responsabilitate pe umerii celuilalt! Problema existenței nu poate fi rezolvată decât de fiecare pentru sine și nu prin delegație. Dacă vrei ca celălalt să fie de partea ta, fii tu de partea ta! Tu aduci în relație ceea ce ești, iar comportamentul celuilalt întotdeauna reflectă ceva despre tine pentru că ceilalți ne sunt oglinzi.

Înainte de a-l învinovăți pe celălalt mai degrabă întreabă-te ce spune despre tine situația în care te afli și ce ține de tine să poți schimba (la tine, nu la celălalt- pentru că nu ai niciun drept să faci asta). Fiecare acționează cu un scop, fie că este conștient de asta, fie că nu. Realitatea celuilalt este realitatea celuilalt iar treaba ta nu este să intervii in realitatea lui ci să îți urmezi întotdeauna drumul și să fii fericit.

De la început și până la final, suntem singuri. Dar avem posibilitatea de a ne alege parteneri de drum, adică acei oameni care merg în aceeși direcție ca și noi, care au valori și scopuri asemănătoare. Dacă luăm cu autostopul oameni rătăciți în speranța că noi îi vom aduce pe drumul cel bun, fie ei vor fi nefericiți, fie noi. Pentru că fiecare are drumul lui.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *