Adevarul chiar te elibereaza?

eyes-covered-2 A fi sincer cu tine insuti poate fi cel mai util lucru pe care il poti face in semn de respect si pretuire a propriei vieti.

De cele mai multe ori, din frica, alegem sa inchidem ochii – din teama de a ne privi realitatea direct in fata sau din teama ca nu o sa putem gestiona aceasta realitate. Faptul ca alegem sa inchidem ochii nu face altceva decat sa ne amplifice temerile si incertitudinea. Asta e ca si cum am fi niste copii care se joaca de-a v-ati ascunselea si care au impresia ca daca isi acopera capul, vor deveni invizibili si intangibili doar pentru ca ei nu ii mai vad pe ceilalti in acel moment si pentru ca isi creeaza iluzia de a fi in siguranta. Nu putem ascunde la nesfarsit ceea ce suntem, insa putem accepta si schimba. Iar pentru a accepta si schimba ceva, este nevoie sa ne deschidem ochii si sa nu mai traim in minciuni, compromisuri si autoiluzionare.

Fuga de tine insuti se va reflecta printr-o fuga din fata oamenilor si a vietii. Vei cauta sa te apropii si in acelasi timp te vei indeparta, te vei autosabota, te vei simti nefericit si ii vei invinovati pe ceilalti. Nu exista o reteta universal valabila prin care sa devii acel om multumit si fericit cu sine insusi, pentru ca suntem cu totii diferiti, constelati in maniere unice, si ceea ce este valabil in cazul unuia nu este si in cazul celuilalt, insa cert este ca trebuie sa incepi de undeva iar fuga de tine insuti nu va face altceva decat sa iti amplifice problemele deja existente pentru ca ceea ce exista in interior se va reflecta si in exterior.

Uneori oglinda noastra cea mai acurata este realitatea in care traim zi de zi.

Realitatea si adevarul ni se par dureroase atunci cand traim in amagiri si cand, dintr-o data, renuntam la acele amagiri. Este o chestiune de contrast. Odata ce nu te vei mai simti sensibil in fata realitatii, vei fi depasit durerea….

In acest caz, sensibilitatea aflata in antiteza cu puterea interioara, nu se traduce printr-o virtute sau prin bunatate, compasiune ori umanitate, ci se traduce printr-o temere de-a ta- poate fi vorba de teama de a fi respins daca indraznesti sa ocupi locul care ti se cuvine, teama de a fi abandonat atunci cand ceilalti “nu te mai recunosc” si asa mai departe.

Nu poti rezolva o problema de la acelasi nivel de gandire la care a fost creata, insa poti sa lucrezi cu tine zi de zi astfel incat sa iti depasesti nivelul actual, oricare ar fi acela si, astfel, sa iti imbunatatesti in permanenta viata. Este pur si simplu o chestiune de alegere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *